Partnereink

Kistelektől mindössze 7 km-re található az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Anonymus szerint a honfoglaló magyarok itt tartották első országgyűlésüket. Árpád fejedelem a környéket Ond vezérnek adományozta, akinek leszármazottjai monostort emeltek itt. A bejárattól árnyas sétány vezet az Árpád-emlékműhöz, melyet a magyar történelem jeles személyiségeinek mellszobrai vesznek körül. Ez a park központja, a hagyományos népünnepély, a Hunniális színhelye. A rotundában helyezték el a magyarok bejövetelét ábrázoló 120 méteres körképet, amelyet Feszty Árpád és társai festettek az 1896. évi milleniumra. A szabadtéri néprajzi múzeum a mezővárosi és tanyai élet, illetve a paraszti kultúra hagyományait mutatja be, kiegészítve a köz- és közösségi élet tipikus helyszíneivel.

www.opusztaszer.hu

A Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékpark szomszédságában található, autóval, kerékpárral, busszal, vonattal is könnyen megközelíthető. A Közép-Európában egyedülálló, labirintus tematikájú élménypark a környéken fellelhető természetes alapanyagokból épült fel. Az útvesztők, logikai feladványok, népi- és gyermekjátékok világát kínálja a legkisebb gyermekektől kezdve az aktív idősekig. Európa legnagyobb sövénylabirintusát a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése teszi még izgalmasabbá. A fűzfafonat-labirintus felejthetetlen élményt nyújt az eltévedni vágyóknak. A gyermekeket és a lélekben fiatalokat különleges, fejlesztő eszközökkel felszerelt játszótér és hatalmas számháborúpálya is várja. Ideális rendezvényhelyszín az újonnan épült nádfedeles jurta alakú szárazmalom, amely iskolai, családi, baráti, céges rendezvények nyugodt környezetben, jó levegőn történő lebonyolítását teszi lehetővé.

csillagosveny.com

1989-ben lépett Szeged azon városok sorába, amelyek állatkerttel is büszkélkedhetnek. A Szegedi Vadaspark híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, joggal tekinthetjük a fajok menedékének, a Természetvédelmi Mentőközpont pedig évente több száz állatot fogad, amelyek vadon elpusztulnának, de felépülve a Vadasparkban, visszatérhetnek természetes élőhelyükre. A Szegedi Vadaspark állatgyűjteménye nem a legnagyobb Magyarországon. Ha csak a számokat tekintjük, közepes méretű állatkertnek számít. Azonban, ha a fajok ritkaságát, természetvédelmi értékét nézzük, igazolást nyer az az állítás, mely szerint a szegedi az egyik legkülönlegesebb állatkert hazánkban. Az itteni állatfajok jelentős része ugyanis még európai viszonylatban is kuriózumnak számít. Természetesen a közkedvelt állatkerti állatok sem maradhatnak el, láthatóak nálunk oroszlánok, szurikáták, tevék, zsiráfok és pingvinek is.

www.zooszeged.hu

A négyévszakos víziváros 4400 m2 vízfelülettel, Európa leghosszabb, éves üzemelésű vízicsúszdájával várja vendégeit Szegeden, ahol a fürdőkomplexumon belül minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát. A létesítmény legattraktívabb elemei a lifttel megközelíthető 30 méter magas toronyból induló 223 és 272 m hosszú, zárt óriáscsúszdák. 13 csúszda összesen 1000 méter hosszan biztosítja a csúszás örömét a kalandkedvelőknek. Ne hagyja ki a páratlan élményét annak, hogy a 30m magas csúszdatoronyból 360°-os panorámaképet kaphat Szeged városáról. Ezenkívül külső és belső élménymedencék, szaunák, gyermek- és pezsgőmedencék, valamint különböző élményelemek várják az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket.  A fürdőkomplexum részeként a nyári időszakban szép, parkosított környezetben Szeged legnépszerűbb strandja is itt található.

www.napfenyfurdoaquapolis.com

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének alaptevékenységét a gyűjteménykezelés (pl. rózsakert, sziklakert, rendszertani gyűjtemény) gondozása, fenntartása, tervszerű gyarapítása és védelme, valamint új gyűjtemények kialakítása jelenti. Emellett hozzájárulnak a biológiai sokféleség bemutatásához és megőrzéséhez. A védett növények hazánk nemzeti kincsei közé tartoznak, olyan növényük is van, amely kizárólag Magyarországon él.   Igen fontos tevékenységük a környezettudatos szemléletmód kialakítására szolgáló közoktatás és ismeretterjesztés. Ezt szolgálják a természetismereti foglalkozások, a tanórán kívüli foglalkozások, a hétvégi családi programok és az eseti kiállítások is. A szabadidő tartalmas eltöltéséhez a fenti programok mellett a tiszta levegőjű  kertben tett séta is lehetőséget biztosít. A park rész kialakításával esztétikai élményt is nyújtanak, ahol a növények szépsége mellett diorámákban bemutatják a kert madarait. Sokat közülük élőben is láthatnak a türelmesebb látogatók, s különösen tavasszal éneküktől hangos a kert. Madárodú- és madáretető bemutatókkal arra ösztönzik a látogatókat, hogy saját környezetükben is madárbarát kerteket alakítsanak ki.

www.fuveszkert.u-szeged.hu

Szállodánk közvetlen szomszédságában, a Sportcsarnok épületén belül található MedisportCentrumban vendégeink komplex gyógyászati és wellness szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A 2014-ben átadott létesítményben családias és nyugodt hangulatban, szakképzett személyzet segítségével, kedvező áron gyógyulhatnak és pihenhetnek vendégeink. A MedisportCentrum egyedülálló infrastrukturális és orvosi háttérrel rendelkezik a sport- és egészségügyi intézmények között. Szolgáltatási között egyaránt megtalálható a fitness, wellness és a gyógyászati kezelések széles palettája, így a létesítmény az ifjúsági korosztálytól egészen a senior korúakig széleskörű rekreációs és rehabilitációs szolgáltatást nyújt bárki számára.

www.medisportcentrum.hu

A szabadtéri kiállítóhely kéthektáros területen a történelmi Magyarország építészeti szimbólumait, történeti emlékeit foglalja magába 1:25-ös méretarányú makettek formájában.  Templomok, várak, paloták valamint kastélyok és műemlékek várják Önt élő közelségben a régi idők emlékeivel, és eleink hőstetteivel.

www.ezerevparkja.hu